Vi bliver tit spurgt om dun er miljøvenlige og grønne?

Carbon footprint

Dun og fjer har det laveste carbon footprint af alt fyldmateriale. Dette gælder både natur- og syntetisk fyld.
Carbon footprint er et begreb, som dækker over en persons, et produkts eller en virksomheds udledning af CO2 – altså det klimamæssige CO2 aftryk som sættes. Carbon footprint bliver typisk opgjort i ton og er et udtryk for alle de drivhusgasser, omregnet til CO2, som den pågældende aktivitet eller vare medfører.

Biologisk nedbrydelig

Sammen med bomuldsvåret nedbrydes hele dundynen hurtig.

Ressourcebesparende

Dun og fjer er et biprodukt fra fødevareindustrien, som i stedet for at ende sine dage på lossepladesen, anvendes i pude- og dyneindustrien.

Energibesparende

Med en god dundyne kan der skrues ned for temperaturen om natten . Dermed spares der på energien og dermed også på pengene.

Letvægt

Dun er næsten lige så lette som luft. Det er det letteste og mest effektive isolering.

Naturlig

Dun og fjer er et naturligt materiale fra gæs og ænder.

Genanvendelig

I modsætning til langt det meste syntetiske materiale, som bliver fremstillet af ikke-genanvendeligt olie, er dun og fjer en genanvendelig ressource.

Sikker

Moderne sterilisationsprocesser gør dun rene og sikre fra al skadelig støv og bakterier. Duntætte vår gør dunprodukter mere resistente overfor husstøvmideproblemer end syntetprodukter.

Varme

Varmeskalaer hvor dun og andre fyldmaterialer sammenlignes viser, at dun er meget overlegen i forhold til alle andre fyldtyper, når vi taler isoleringsevne pr gram fyldmateriale.