Hvad er processen fra dun til dyne?

Råvareudvælgelse

Fremstillingen af en naturfyldssdyne eller -hovedpude af høj kvalitet, begynder med udvælgelsen af råfjerene.
DYKON har mange års erfaring i at udvælge de bedste gåse- og andedun, hvor leverandørerne sætter dyrenes velfærd i højsædet.

Vaskeproces

Vaskningen af råfjerene skaber grundlaget for at opnå et fyldigt, sygdoms-/lugtfrit og allergivenligt fyldeprodukt til dynen eller puden. Dette er altafgørende for den komfort og varmeisolerende evne, produktet senere opnår.

Sortering

Efter vaskeprocessen bliver den vaskede vare maskinelt sorteret i dun og fjer, således at man ved en mixning kan fremstille forskellige dun-/fjerblandinger til de forskellige typer af dyner og hovedpuder, der ønskes på markedet.

Vårkonfektionering

Selve våret, der bruges til dynen eller hovedpuden, er en 100% bomuldsvare. Tekstilkvaliteten er specielt tætvævet og efterbehandlet, så den dun- og fjertætte egenskab opnås.
Ved konfektioneringen af våret, stilles store krav om overholdelse af stinglængder og brug af nåltyper, således at sytråden kan fylde syhullet ud. Derved kan dun og fjer ikke trænge ud igennem syhullerne.

Fyldning

Efter et grundigt eftersyn fyldes våret med den ønskede dun-/fjerblanding.
Fyldningen foregår de hurtigste og mest moderne maskiner, der findes på markedet.

Emballage

Produktet kvalitetskontrolleres og bankes derefter ud, så dunene og fjerene kommer ud i alle hjørnerne, hvor efter produktet pakkes i den type emballage som kunden ønsker.