DYKON ER EN GRØN FABRIK

DYKON Environment Sustainability

Fokus på miljø og bæredygtighed

Hos DYKON har vi stor fokus på miljø og bæredygtighed. Store dele af vores produkter er lavet af bæredygtige og miljøvenlige naturmaterialer.

Vores forbrug af vand og energi varierer alt efter hvor travlt vi har. Vi indfører løbende initiativer, som er medvirkende til et lavere forbrug af blandt andet vand, naturgas og strøm. På den måde sikrer vi et endnu lavere CO2 forbrug.

Nedenfor kan du læse vores initiativer indenfor områderne energi, affald, vand og bæredygtighed.

DYKON FN verdensmål

FN Verdensmål

DYKON støtter op om FN Verdensmål, og vi har udvalgt 5 mål, som vi løbende arbejder med. Vi arbejder med mål 5, 6, 8, 12 og 16.

Igennem vores medlemsskab i amfori BSCI er vi med til at understøtte FN Verdensmål hos vores udenlandske leverandører og samarbejdspartnere. Vores leverandører af f.eks. bomuld er alle amfori BSCI godkendte. Her arbejder leverandørerne bl.a. med ligestilling mellem kønnene og bedre arbejdsforhold og -vilkår.

Læs mere om FN Verdensmål
DYKON Environment Sustainability

Affald

I en produktionsvirksomhed kan det ikke undgås at lave affald. Vi har bestemt os for, at vores affald skal genbruges eller genvindes til ny energi eller materialer. Så sikrer vi en cirkulær økonomi, som er så miljøvenlig som muligt efter nutidens standarder.

Konkret deler vi vores affald op i 6 grupper: brandbart, pap, klar plast, strapex bånd, metal og jern samt elektronik.

Læs mere om affald
DYKON Environment Sustainability

Vand

Vand er et råmateriale, som er væsentligt i produktionen af dyner og puder. Hvis vi ikke har vand, kan vi ikke vaske vore dun og fjer i vores eget vaskeri.

Selvom vi i Danmark er heldige at have rent vand i undergrunden, er det vigtigt for os at spare på vandet. Vi anser vand som en dyrebar ressource, som vi skal værne om.

Læs mere om vand
DYKON Environment Sustainability

Energi

Vi bruger energi i form af varme og strøm. Forbruget varierer alt efter hvor travlt vi har. Vi indfører løbende initiativer, som er medvirkende til et lavere forbrug af blandt andet naturgas og strøm.

Nogle konkrete eksempler på forbedring i virksomheden er bl.a. indførelsen af energirigtige LED pærer, udskiftning af vores fyr, gennemgang og isolering af rør i vaskeriet og en kontinuerlig digitalisering og automatisering af flere processer i vores produktionsapparat.

Læs mere om energi
DYKON Bæredygtig Produktion

Bæredygtighed

Dun og fjer er det mest bæredygtige for miljøet af alt fyldmateriale. Sammen med bomuldsvåret nedbrydes hele dundynen hurtig. I princippet kan man efterlade sin naturfyldsdyne i naturen og den vil over tid blive nedbrudt 100%.

Læs mere om bæredygtighed