ETIK & DYREVELFÆRD

DYKON Animal Welfare

Dyrevelfærd

Vi opfordrer til, at du, som forbruger, forlanger garanti for, at der ikke er anvendt dun og fjer plukket fra levende ænder og gæs i den dyne eller pude, du køber. DYKON accepterer ikke – under ingen omstændigheder fjer og dun fra fugle, der er plukket levende. Og vi forlanger altid en skriftlig garanti fra vores leverandører på, at dunene ikke kommer fra levende dyr.

Fyldet i vores produkter kommer udelukkende fra industrislagtede fugle fra europæiske leverandører.

 Læs mere om processen “fra gård til DYKON” her

Sporbarhed

Idet vores dun og fjer er et biprodukt fra fødevareindustrien, er de også omfattet af den samme skrappe kontrol, som producenter af gæs og ænder er underlagt.

Hvis nogen bliver syge af at spise en and, skal dette kunne spores helt tilbage til gården, den kommer fra. Dermed kan vi finde frem til oprindelsesstedet og har fuld kontrol over kvalitetskontrollen. Se videoen og bliv klogere på, hvordan vi sporer vores dun og fjer.

Se mere om sporbarhed hos EDFA her
DYKON Laboratorium

Eget anerkendt laboratorie

DYKON er den eneste producent af dyner og puder i Nordeuropa, som har eget laboratorie, anerkendt af EDFA.

Vi foretager stikprøver på hver forsendelse, vi modtager, af dun og fjer i henhold til EN-standarden. Sådan kontrollerer vi om vores dun og fjer nu også stammer fra gæs og ænder, samtidigt med at vi kategoriserer dem i de korrekte kvaliteter. Vores stikprøver er med til at vi kan dele fyldet i forskellige kvaliteter, hvilket gør at vores dyner og puder kan variere i hhv. isoleringsgrader og højder.

Se vores laboratorie her