DYKON Sleep Lab

SLEEP LAB

Hvorfor Sleep Lab?

Sleep Lab er sat i verden for at undersøge, hvordan vi opnår den perfekte søvnkomfort med den rette dyne i et bestemt klima. Det er vores fornemmeste opgave at sikre en god søvn for vores kunder. Derfor har vi etableret vores eget søvnlaboratorie, som vi i daglig tale kalder Sleep Lab. På baggrund af vores studier i Sleep Lab, skaber vi et databibliotek omkring vores materialer og dun- og fjerkvaliteter, samt hvordan vores dyner ”opfører” sig under givne forhold. Sådan kan vi udvikle de perfekte dyner og nå frem til en god og måske endda perfekt søvn for vores kunder. Sleep Lab er bygget i samarbejde med DTU Byg, hvilket gør at rummets klimaanlæg, mv. er indstillet korrekt.

Via vores søvnlaboratorie stiler vi henimod at knække koden til optimal søvnkomfort. Vi er alle sammen forskellige – det gælder også når vi sover. Nogle sover bedst med et åbent vindue, mens andre skal have et varmt rum. Nogle ligger på ryggen og andre på siden. Nogle finder tryghed i tunge dyner, mens andre helst ikke vil mærke at de har en dyne på. Gennem vores forskning i søvnkomfort, har vi fundet ud af at tryghed er et vigtigt parameter i den gode søvn, og nogle gange er det vigtigere at føle sig tryg, end at opnå den bedste fysiske komfort.

Sleep Lab - DYKON

Hvad er Sleep Lab?

Sleep Lab består af mange delelementer:

 • Vores meget avanceret mannequin ved navn Simon
 • Hans soveværelse, hvor vi kan kontrollere temperaturen og luftfugtigheden i Simons seng
 • Et program som måler alle de forskellige parametre
 • En app som visualiserer informationerne fra programmet
 • Vores Sleep Lab univers, hvor vi bl.a. kan se resultaterne igennem Virtual Reality briller

Simon

I søvnlaboratoriet bor Simon. Han er vores højtudviklede mannequin med hele 28 sensorer. Det vil sige at er er en sensor for hver af kroppens overflader. De er placeret strategiske steder på hans krop, og måler temperaturer, når han har dynen på i det klimastyrede rum.

Soveværelset

Simons ’soveværelse’ er udstyret med et klimaanlæg, som kan styres fuldt ud af os. Vi kan indstille rummets temperatur fra 10 til 40 grader celsius og luftfugtigheden til mellem 0 og 90 procent. På den måde kan vi simulere stort set alle soveværelsesmiljøer i verden, og finde frem til den rette sammensætning af dyner til et bestemt klima. En perfekt sommerdyne i Danmark er måske ikke ideel i Japan.

Sleep Lab universet

Foruden Simon og hans soveværelse, består søvnlaboratoriet også af en masse data, som formidles via en app og virtual reality briller. Vores app kan enten ses på en tablet og smartphone, eller ved at tage vores VR briller på. Med dem på føler du, at du er inde i vores Sleep Lab univers.

Programmet

Når vi tester dyner i Sleep Lab genereres en stor mængde data ud fra målingerne. De informationer vises i en masse grafer, som er uoverskuelige for langt de fleste. De grafer bearbejdes, så de viser hvor varmt eller koldt Simon har det, hvilken type dyne der testes, og hvordan rummet er indstillet.

App’en

Vores app konverterer dataene fra målingerne ind i et virtuelt Sleep Lab univers. Det vil sige at de mange data omformes så de nemt forklarer det tallene fortæller. Ved hjælp af farver viser programmet om Simon fryser, er tilpas eller har det for varmt med dynen på udfra hvilken temperatur og luftfugtighed rummet har. Med VR brillerne på kan du justere på hvilken temperatur der er optimal for dig, og se hvordan det givne klima påvirker Simon med den valgte dyne.
I selve appen kan vi vælge de dyner, der er blevet testet og se hvordan Simon har det ved den givne rumtemperatur og luftfugtighed. Er han for varm eller for kold? Vi har haft Sleep Lab med til diverse events og messer, hvor begejstringen er nem at spore.

Hvad skal det bruges til?

Vi vil bruge Sleep Lab til at finde det perfekte match mellem kundens behov og vores dyner, så de to tilsammen skaber den optimale søvn og søvnkomfort.
Vi vil i første omgang indsamle informationerne fra test af vores dyner til en database, for at få endnu mere kendskab til hvad materialer og sammensætning heraf gør ved vores kroppe, mens vi sover. Ved hjælp af al den viden, vil vi også skabe søvnprofiler. Det vil sige, at vi vil gruppere de unikke behov hvert menneske har, og skabe optimale dyner. Der er mange muligheder når vi først får en reel indsigt i søvnens verden.

Fakta

 • Indviet i marts 2017
 • Sleep Lab er et søvnlaboratorie, hvor vi forsker i dyner, god søvn og søvnkomfort i et klimastyrret rum
 • Virtuel Reality og en app gør dataene forståelige
 • Sleep Lab er bygget i samarbejde med DTU Byg, hvilket gør at rummets klimaanlæg, mv. er indstillet korrekt
 • Dyners isoleringsevne måles af mannequinen Simon og hans 28 sensorer, der er spredt ud på hele hans krop
 • Forskningen skal skabe et kartotek af søvndata, som vi kan bruge til at udvikle endnu mere perfekte dyner

Målsætninger

 • Opnå den perfekte søvnkomfort for vores brugere af vores produkter
 • Blive klogere på søvnen og dynens rolle samt de materialer vi bruger
 • Skabe dyner til den gode søvn efter specifikke behov
 • Afhjælpe nogle årsager til dårlig søvn og søvnløse timer