ET SIKKERT VALG – ALTID DEN HØJESTE STANDARD

DYKON Certificates

Kun det bedste er godt nok

For slutbrugeren er et køb af dyner og puder en investering i livskvalitet og trivsel, da 1/3 af vores liv bliver brugt i sengen. Vi gør derfor vores bedste for at sikre, at alle vores produkter er et sikkert valg.

Der er på intet tidspunkt gået på kompromis med hensyn til fyld og stof, når vi fremstiller vores luksuriøse, komfortable og miljøvenlige dyner og puder. Derfor har vi også certifikater på, at vi altid stiler efter den højeste standard indenfor vores felt.

DYKON - All products comply to Oeko-Tex 100 Class 1

Oeko-Tex Standard 100 – Klasse 1

Oeko-Tex Standard 100 er et internationalt testsystem til tekstiler. Det har fire produktklasser, som varierer i mængden af tilladte rest-kemikalier.

Vi har valgt at certificere alle vores produkter i overensstemmelse med de strengeste krav til klasse 1, hvilket betyder at produkterne er egnet til babyer. Klasse 1 angiver meget lave grænseværdier for bl.a. formaldehyd, tungmetaller, pesticider og aromatiske carbonhydrider.

DYKON - All products comply to NOMITE

NOMITE®

NOMITE-mærket er forbrugerens garanti for, at dunproduktet ikke kan indeholde husstøvmider. Stoffet vi bruger til dyner eller puder er vævet så tæt, at hverken husstøvmider selv eller deres mad (flager af menneskelig hud) kan trænge ind i det.

I modsætning til alle myter giver dun og fjer meget sjældent allergiske reaktioner. Den skyldige er som regel husstøvmiden. Personer, der er allergiske overfor husstøvmider, kan derfor sikkert købe dunprodukter med NOMITE-mærket.

Dunprodukterne kan vaskes ved 60°C, hvorved bakterier og husstøvmider slås ihjel. Husk altid at tørre dun- og fjerprodukterne med det samme efter vask. Følg vores vaskeanvisninger her.

DYKON - All products comply to Downafresh

Downafresh®

Downafresh er din garanti for et rent, kvalitetsprodukt, der er fremstillet i overensstemmelse med de strengeste vaskekrav i Europa. Det betyder, at råfjer vaskes, indtil de opfylder de høje hygiejnekrav og tørres ved mere end 100°C. Dette garanterer fjernelse af: H5N1 (fugleinfluenza), keratin (skæl fra dun og fjer), bakterier, skimmel, sæberester samt andre organiske rester.

DYKON - Down & Feather Class 1

Dun og fjer, klasse 1 (EN 12934)

Dun og fjer kan mærkes i tre klasser i henhold til EN 12934-standarden. DYKON bruger kun nye dun og fjer af højeste kvalitet (klasse I). De to andre klasser (klasse II og III) er af ringere kvaliteter, der tillader brugen af dun og fjer fra brugte produkter – som andre har sovet i – såvel som fremmedlegemer.
Alle vores naturfyldskvaliteter opfylder kravene i EN 12934 – klasse I.