ET SIKKERT VALG – ALTID DEN HØJESTE STANDARD

DYKON Certificates

Kun det bedste er godt nok

For slutbrugeren er et køb af dyner og puder en investering i livskvalitet og trivsel, da 1/3 af vores liv bliver brugt i sengen. Vi gør derfor vores bedste for at sikre, at alle vores produkter er et sikkert valg.

Der er på intet tidspunkt gået på kompromis med hensyn til fyld og stof, når vi fremstiller vores luksuriøse, komfortable og miljøvenlige dyner og puder. Vi stiler altid efter den højeste standard indenfor vores felt.

OEKO-TEX® STANDARD 100 Klasse I

OEKO-TEX® STANDARD 100 er et internationalt testsystem til tekstiler. Systemet er opdelt i fire produktklasser, som varierer i mængden af tilladte rest-kemikalier.

Klasse I – som er den strengeste – angiver meget lave grænseværdier for bl.a. formaldehyd, tungmetaller og pesticider, hvilket betyder at produkterne er egnet til spædbørn. Det tillades at dyner og puder til voksne er i klasse II, men vi har valgt at certificere alle vores produkter i overensstemmelse med de strengeste krav til klasse I.

Læs mere om OEKO-TEX® STANDARD 100 her
DYKON - Alle produkter overholder NOMITE certificeringen

NOMITE

NOMITE-mærket er forbrugerens garanti for, at dunproduktet ikke kan indeholde husstøvmider. Stoffet vi bruger til dyner eller puder er vævet så tæt, at hverken husstøvmider selv eller deres mad (f.eks. hudflager) kan trænge ind i det.

I modsætning til mange myter giver dun og fjer meget sjældent allergiske reaktioner. Den skyldige er som regel husstøvmiden. Personer, der er allergiske overfor husstøvmider, kan derfor sikkert købe dunprodukter med NOMITE-mærket.

Vores dunprodukter kan vaskes ved 60°C, hvorved bakterier og husstøvmider slås ihjel. Husk altid at tørre dun- og fjerprodukterne med det samme efter vask. Det er vigtigt, at få fyldet i dynen eller puden helt tørt, da det ellers kan klumpe sammen og lugte. Følg vores vaskeanvisninger her.

Læs mere om NOMITE her
DYKON - All products comply to Downafresh® greenline

Downafresh® greenLine (EN12935)

Downafresh® greenLine er din garanti for et rent kvalitetsprodukt, der er fremstillet i overensstemmelse med de strengeste vaskekrav i Europa. Det betyder, at råfjer vaskes, indtil de opfylder de høje hygiejnekrav og tørres derefter ved mere end 100°C. Dette garanterer fjernelse af: H5N1 (fugleinfluenza), keratin (skæl fra dun og fjer), bakterier, skimmel, sæberester samt andre organiske rester.

Brugerne af mærket Downafresh® greenLine er forpligtet til at få kontrolleret deres produkter regelmæssigt af et uafhængigt testlaboratorium for at sikre, at hygiejniske, rene og miljøvenlige krav er opfyldt. Der må kun anvendes rengøringsmidler, der bevarer miljøet og fyldmaterialets naturlighed.

Læs mere om Downafresh® greenline

DOWNPASS

Mærket DOWNPASS garanterer høj kvalitet og sikkerhed for, at dun og fjer, der bruges som fyldmateriale, er etisk fremskaffet og kommer fra nøje kontrollerede og sporbare forsyningskæder. Derudover overvåges kvaliteten af alle produkter af uafhængige testinstitutter.
Ingen dun og fjer fra levende plukning.
Ingen dun og fjer fra foie gras-produktion.
Fuglene overvåges under hele deres opvækst.
Dunene og fjerene er sporbare.
Dunene og fjerene er kvalitetstestet.

Det betyder, at dunene og fjerene kan spores, og at fuglene har levet et ordentligt liv.

Læs mere om Downpass®
DYKON - Down & Feather Class 1

Dun og fjer, klasse 1 (EN12934)

Dun og fjer kan deklareres efter tre klasser i henhold til EN12934. DYKON bruger kun nye dun og fjer af højeste kvalitet (klasse I). De to andre klasser (klasse II og III) er af ringere kvaliteter, der tillader brugen af dun og fjer fra brugte produkter – som andre har sovet i – såvel som fremmedlegemer.
Alle vores dun og fjer opfylder kravene i EN 12934 – klasse I.

Svanemærket

Svanemærket

På udvalgte produkter kan vi levere dyner og puder, der er Svanemærket.
Svanemærket giver dig garanti for:

  • Produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori
  • Der er sat krav til stoffer, som er problematiske for sundheden

Kravene til miljømærkede produkter går længere end lovgivningen. Svanemærket reviderer kravene med nogle års mellemrum. På den måde sikrer de, at niveauet følger den generelle udvikling på området.

Læs mere om Svanemærket