ENERGI

DYKON Environment Sustainability

Energi optimering

I en produktionsvirksomhed som DYKON bruger vi energi i form af varme og strøm. Forbruget varierer alt efter hvor travlt vi har. Vi indfører løbende initiativer, som er medvirkende til et lavere forbrug af blandt andet naturgas og strøm. På den måde sikrer vi et endnu lavere CO2 forbrug.

Nogle konkrete eksempler på forbedring i virksomheden er bl.a. indførelsen af energirigtige LED pærer, udskiftning af vores fyr, gennemgang og isolering af rør i vaskeriet og en kontinuerlig digitalisering og automatisering af flere processer i vores produktionsapparat.

DYKON Environment Sustainability

Naturgas

Hos DYKON modtager vi vores energi fra en ren energikilde: Naturgas.
Forbruget varierer alt efter aktivitetsniveauet og årstidernes skiften. Vi arbejder kontinuerligt på at formindske vores naturgasforbrug. Her kommer både automatisering og digitalisering ind i billedet igen.

Af konkrete tiltag, som har reduceret vores forbrug af naturgas, kan nævnes:

  • Alle vores rør er gennemgået for utætheder og blevet isoleret. Det har givet en besparelse på 14%
  • Udskiftning af vores gasfyr, som har reduceret naturgasforbruget med 27%
DYKON Environment Sustainability

Udskiftning til LED

Al belysning i hele virksomheden er LED.  Vi er gået fra traditionelle glødepærer til nye energirigtige LED pærer. Denne ændring blev hurtigt en succes fordi vi reducerede vores energiforbrug (kWh) med 42% og investeringen tjente sig selv hjem på blot 1 ½ år.

Endvidere gav det meget bedre arbejdsmiljø for vore medarbejdere, da LED virker lige som dagslys.

DYKON Production

Digitalisering & Automatisering

Med digitalisering sikrer vi produktionens effektivitet, tilpasning af energiforbrug og en konstant høj kvalitet af vores slutprodukter. Vores produktionsapparat er optimeret til at være så energi effektivt som muligt.

Feks. har vi mindsket forbruget af vand og sæbe. Bl.a har et Grander vandbehandlingssystem reduceret mængden af sæbe med 25%. De digitale styringer på vaskemaskinerne sikrer at der er styr på den rette mængde sæbe, der er behov for i vaskeprocessen alt efter fyldkvaliteter og mængder.

Læs mere om vores håndtering af vand